Alfred van der Klis

Cultuur is een belangrijk thema voor Van der Klis. Als bestuurslid van Concertvrienden/Next is het zijn doelstelling om young professionals te betrekken bij en te interesseren voor klassieke muziek in het algemeen en voor het Koninklijk Concertgebouw en Koninklijk Concertgebouworkest in het bijzonder. Het oprichten van stichting N.U.N.C. en de avond van de filmmuziek zijn daar goede middelen voor. Van der Klis richtte stichting Teamleiden op als een maatschappelijk en sportief platform rond een zeilwedstrijd. Hij is oprichter en voorzitter van Stuqk, gericht op de promotie van de podiumkunsten onder Young Professionals, daar werkt hij samen met o.a. Toneelgroep Amsterdam, het Bostheater, Bellevue theater en de Kleine Komedie. Ook is Van der Klis oprichter van de alumnikring van filosofie van de Universiteit van Amsterdam. Verder is hij actief voor de literaire sociëteit De Kring en geeft hij cursussen en lezingen over politiek-filosofische thema’s en de praktische relevantie hiervan.

Getogen in een ondernemersfamilie is Van der Klis ook behept met de passie om te ondernemen en om ondernemende dingen te doen. In 2004 richtte van der Klis op 24-jarige leeftijd het bedrijf De Inkt Specialist op. Deze onderneming was destijds een van de snelst groeiende retail ondernemingen en heeft nu meerdere vestigingen door het hele land. De onderneming kreeg hierdoor veel media aandacht. Na dit avontuur werkte hij als project coördinator voor British Telecom in oa. Amsterdam en Parijs. Verder werkte Van der Klis op interim basis o.a. als secretaris van de bestuursstaf van de Universiteit van Amsterdam en als beleidsadviseur EU- affairs in de Tweede Kamer en nu is hij bezig zijn tweede onderneming op te zetten waar vanuit hij nu oa. werkt als WMO transitie adviseur bij een zorgorganisatie en verschillende concepten uitwerkt. Daarnaast is hij reserve-officier in opleiding bij het Economy/IDEA CIMIC bataljon van de Koninklijke landmacht. Dit bataljon wordt wereldwijd ingezet in ‘(post-) war areas’ om economische civiel-militaire taken te verrichten: van het ontwikkelen van economische blauwdrukken tot het bouwen en ondersteunen van ondernemingen of (lokale) bedrijvigheid.

In zijn vrije tijd speelt van der Klis rugby bij Ascrum te Amsterdam, houdt hij van piano spelen en schrijft hij een roman met als thema identiteit. Van der Klis studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Leiden en behaalde in 2012 een BA Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. In de avonduren doet hij, een nu bijna afgeronde, MA Filosofie gericht op politieke filosofie en ethiek.